Showcase Zen-Garden Huis ter Heide

Een beeldschone oase van rust en functionaliteit

De ontwerpvraag

Voor dit project was de vraag vanuit de opdrachtgever duidelijk; hij wilde graag een oase van rust creëren met een verfijnde uitstraling waarbij er ook rekening gehouden zou worden met praktische elementen.

Ook was er de wens om een plek voor ontspanning en wellness te ontwerpen. Daarnaast was het van belang om een mooie koi-vijver in te passen en voldoende ruimte voor de collectie auto’s.

Locatie: Huis ter Heide


Grootte project: ca 600 m2


Hovenier: Uitgevoerd in eigen beheer


Fotograaf: Hans Gorter

Onze visie & het ontwerp

Voor deze fraaie ruimte hebben wij ons gericht op het realiseren van een harmonieus en rustgevend beeld. Hierbij hebben we tijdens het ontwerpproces slim gebruikgemaakt van hoogteverschillen om zo de verschillende functies-zones te kunnen creëren en tegelijkertijd de nodige privacy te kunnen bieden.

Wij wilden een weelderige groene omgeving tot stand brengen die rust en kalmte zou uitstralen. De combinatie van gericht gekozen beplanting en het gebruik van exclusieve materialen, moet het gevoel van ultieme luxe en sereniteit uitstralen.

Gekozen materialen & beplanting

Bij het kiezen van de functies, materialen en beplanting hebben we gestreefd naar de perfecte balans tussen esthetiek en functionaliteit. Zwembad, vijver en ruimte voor de collectie voertuigen zijn allemaal meegenomen in het ontwerp.

Voor de oprit is er gekozen voor gebakken klinkers, deze zijn niet alleen duurzaam maar geven ook meteen een warme en toch strakke uitstraling.
Om de hoogteverschillen op te vangen en het geheel visueel interessanter te maken, zijn er luxe houten keerwanden toegepast.

Qua beplanting in de achtertuin is er gekozen voor een combinatie van strakke steeneiken, in vorm geknipt Ilex-bollen en meerstammige bomen. In combinatie met een rijke variëteit aan siergrassen geeft deze beplanting veel sfeer, zonder dat het geheel te druk overkomt om een echte zen-garden te zijn.

Het geheel is afgemaakt met zorgvuldig geplaatste armaturen die in de avond alles prachtig verlichten. Deze avondverlichting brengt de tuin ‘s avonds echt een extra luxe gevoel. Door de strategische plaatsing van de verlichting langs paden en bijzondere elementen, ontstaat er een betoverende sfeer die de architectonische kenmerken van de tuin extra benadrukken.

De uitvoering & het resultaat

Door bij de aanleg te kiezen voor volwassen beplanting, kon de opdrachtgever direct genieten van een groene omgeving met een volwassen karakter.
De tuin heeft met zijn uitgebreide verlichtingsplan niet alleen overdag, maar ook ‘s avonds een betoverende sfeer.

Deze opdrachtgever waardeert de zorgvuldige uitvoering van zijn visie en het feit dat het is gelukt om zijn wensen tot in de kleinste details te kunnen realiseren. De combinatie van luxe elementen en de natuurlijke schoonheid hebben geleid tot een exclusieve tuin die niet alleen visueel indrukwekkend is, maar ook functioneel en uitnodigend is. 

Een bijzonder mooi en leuk project waar wij met veel plezier aan hebben gewerkt!

Benieuwd wat Studio Meulenberg
voor uw buitenruimte kan betekenen?

Maak een afspraak en vertel ons uw wensen