Onze Werkwijze

Wij maken uw droomtuin werkelijkheid. Van het eerste idee tot en met de uitvoering kunt u vertrouwen op onze expertise. Hoe we dit aanpakken? Maak kennis met onze werkwijze.

De Kennismaking

Wat betekent de tuin voor u? Hoe beleeft u uw tuin? Waar moet uw perfecte tuin aan voldoen? Welke ideeën heeft u? In het kennismakingsgesprek komen deze en andere vragen aan bod. Door samen te schetsen komen er verrassende ideeën tot stand. Dezen schetsen vormen de bouwstenen voor het ontwerp.

Concept en schetsontwerp

Tijd om aan de slag te gaan. Op basis van de ideeën die zijn besproken tijdens het kennismakinggesprek maken we een schetsplan op schaal. Met 3D-visuals en materialen en beplantingscollages wordt het plan aan u gepresenteerd. De feedback op het ontwerp verwerken we in het definitief ontwerp.
Loop alvast in 3D door uw tuin

Neem alvast een kijkje in uw droomtuin. Studio Meulenberg visualiseert de sfeer en kwaliteit van het ontwerp in 3D. Met 3D-renders en VR-brillen kunt u in uw eigen tuin lopen: zo beleeft u uw toekomstige tuin op unieke wijze.

Definitief ontwerp en uitwerking

Is het ontwerp helemaal naar uw zin? Dan is het tijd voor de volgende stap: de uitwerkingen. Hieronder vallen bijvoorbeeld het beplantingsplan en alle technische details die nodig zijn om het ontwerp correct uit te voeren. Als het definitief ontwerp klaar is, plannen we een opleveringsgesprek om het plan door te nemen.
 
U krijgt:
·    Het tuinontwerp
·    Een uitgebreid beplantingsplan
·    Een 3D tekening en video van de tuin
·    Het verlichtingsplan
·    Technische tekeningen
Beplantingsplan

Het beplantingsplan is een belangrijk onderdeel van het tuinontwerp. In het beplantingsplan staat welke planten op welke plek in uw tuin komen: essentieel om de gewenste sfeer te creëren in uw tuin. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van complexe beplantingsplannen.

Wij onderscheiden ons in het creëren van sfeervolle combinaties en sterke plantcombinaties. Dat doen we op basis van onze jarenlange ervaring met het werken en bestuderen van (vaste) planten, het maken van vaste plantenborders en het ontwerpen van tuinen. Van prairieborders tot siergrassentuinen: Studio Meulenberg gaat met passie aan de slag voor een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig resultaat.

Uitvoering en begeleiding

In deze fase gaan we van ontwerp naar realisatie. Studio Meulenberg werkt samen met de beste hoveniers en boomkwekers om uw droomtuin te verwezenlijken. Wij zorgen ervoor dat alle vakmensen precies weten wat ze moeten doen, zodat uw tuin precies volgens plan wordt aangelegd. Tijdens de oplevering lopen we samen met u en de hovenier door de tuin om na te gaan of alles naar wens is. Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent en uw droomtuin werkelijkheid is!

Kunnen we iets voor u betekenen?

Onze specialisten denken graag met u mee
Laat een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op!